Σαλάτα με φασόλια, λευκά τυριά και πιπεριά Φλωρίνης

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30΄λεπτά
ΥΛΙΚΑ – για 4 άτομα

500γρ. φασόλια βρασμένα
1 βάζο πιπεριά Φλωρίνης ψημένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200γρ. τριμμένα λευκά τυριά φέτα, ανθότυρο, μανούρι
2κ.σ. κατίκι

Για τη σάλτσα:
8κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα γκρέιπ φρουτ
1κ.σ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τον μαϊντανό τον ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τα βρασμένα φασόλια καλά.
  3. Με την βοήθεια ενός πολτοποιητή ετοιμάζουμε την σάλτσα ομογενοποιώντας όλα τα υλικά μαζί ,περιχύνουμε την σαλάτα μας και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  4. Μοιράζουμε την σαλάτα σε 4 μπολ μικρά και σερβίρουμε.
Tip: μπορούμε να προσθέσουμε στην σαλάτα 1 καρότο ψιλοκομμένο και αντικαταστήσουμε τον μαϊντανό με ένα ματσάκι ψιλοκομμένα μυρώνια