Ρυζοκεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ – για 4 άτομα

400γρ. βρασμένο ρύζι νυχάκι
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Για την γέμιση:
4κ.σ. λιωμένα λευκά τυριά
2κ.σ. ψιλοκομμένο ψημένο σαλάμι πικάντικο
2κ.σ. φρέσκο βασιλικό

Για το πανάρισμα:
250γρ. αλεύρι
5 αυγά χτυπημένα
400γρ. φρυγανιά τριμμένη
1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία 1 προς 1, μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσει.
  2. Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για 30 λεπτά.
  3. Παίρνουμε ένα μπαλάκι από την γέμιση αφού έχουν παγώσει και το τυλίγουμε σε ρύζι πλάθοντας μία μεγάλη μπάλα αφήνουμε τις πλασμένες μπάλες στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσουν καλά.
  4. Πανάρουμε τις μπάλες ρυζιού και τις πανάρουμε σε αλεύρι μετά στο αυγό και μετά στην φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει την πάπρικα.
  5. Ξαναπερνάμε για δεύτερη φορά τις κροκέτες στο αυγό και στην φρυγανιά.
  6. Αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη και τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό λάδι για 5 λεπτά στην συνέχεια βάζουμε τις μπάλες σε ταψί με λαδόκολλα και συνεχίζουμε στον φούρνο το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
  7. Σερβίρουμε με μία μικρή ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα κόβοντας ντομάτα αγκούρι κρεμμύδι σε μικρά καρέ μαζί με λίγο ελαιόλαδο ,ξύδι, αλάτι.
Tip: μπορούμε στην γέμιση να προσθέσουμε 150γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο για πικάντικη γεύση